Vijftien trainingen in drie weken….

“Ik wil niet meer!” sms ik aan Floor, als ik die ochtend in de auto stap. We moeten weer naar een opdrachtgever, waar we de afgelopen twee weken al tien (TIEN!) trainingen gaven. Dit is de laatste week en er zijn nog vijf trainingen te gaan. Dat wat we bij onze deelnemers zo herkennen, overvalt ons nu zelf ook: sleur.

Elke baan wordt na een tijd routine, ook die van ons. Wij hebben er echter geen moeite mee om daar eerlijk over te zijn. En dus flap ik er tijdens de afsluitende borrel na de laatste training uit dat ook ik in een sleur terecht was gekomen. De opdrachtgever kijkt me met grote ogen aan en zegt: “Nou, dat verbaast me… want daar heeft niemand iets van gemerkt. Tot de laatste tel heb ik alleen maar enthousiastme en betrokkenheid van jullie ervaren.”

Een mooi compliment voor ons. En het is waar. Inmiddels weten we van onszelf: als we er staan, dan staan we er ook. En hoe moeilijk ik die ochtend dan ook in de auto stapte, binnen een paar minuten zorgt het plezier van de groep weer voor nieuwe, positieve energie.

André

Ook weten hoe je de sleur kunt doorbreken? Bekijk onze verschillende trainingen en workshops!

Toen hij die ochtend opstond, wist hij het.

Hij was een typische ‘egel’: een stille, solitaire, maar harde werker.

“Ik wil niet meer!” sms ik aan Floor, als ik die ochtend in de auto stap.

Tijdens een workshop bij een gemeentelijk Klantcontactcentrum, begint één van de deelnemers ineens te huilen.